Vad hatet gör kan ingen fatta

Författare:  Marie-Chantal Long
Sidor: 194 (lättläst)
 
Martha har haft de tuft under sina år i skolan. Martha- the wale, brukar de andra kalla henne. Och det blir knappast bättre av att hennes pappa är ihop med blonda ikea-Solveig com hon hatar och hennes egna mamma har slutat bry sig om henne. När hon börjar gymnasiet väljer hon dans. Inte för att hon är bra på det eller för att hon vill lära sig något nytt. Nej, hon vill bara jävlas med alla. Bara vara så fel somd et bara går. Redans från starten bestämmer hon sig för att hata alla, men när hon möter Adde, en kortvugen kille i hennes klass, upptäcker hona tt det kommer bli svårare ön hon trott. De börjar träffas efter skolan och fikar tillsammans. Snövit och Toker, som Adde brukar beskriva dem. För ingen av dem verkar passa in. Adde som alla ser som en liten, smått läskig, dvärg och Martha med sin långa och lite för tunga kropp. Men tillsammans blir de ett perfect par. Och en dag får Adde en idé om hur Martha ska bli av mmed Solveig och få vara ensam med sin pappa Mikis. Men var går egentligen gränser för hur mycket man kan hata en annan person?
 
Jag fick boken efter att ha deltagit i eskilstuna stadsbiblioteks "sommarboken" som gick ut på att läsa 6 olika böcker. Men av oförklarliga anledningar har jag inte läst boken förns nu. Jag brukar inte läsa "lättlästa" böcker eftersom jag tycker att de är för korta och oftast inte lika spännande som de lite tjockare böckerna, men den var faktiskt bra. Den handlar mycket om hat och hur huvudpersonen, Martha, känner och mår. Hur det är att hata en person så mycket att man får svårt att andas och inte tål att vara i närheten. Man kan verkligen förstå hur hon tänker och man undra lite själv hur man hade gjort om man varit i hennes situation. 
Den får 3/5. Boken var inte dåligt, men jag föredrar lite längre böcker och lite mer fantasy. Fast det var läsvärd och jag kan rekommendera den för de som vill ha något bra att läsa, men kanske inte orkar läsa tjockare böcker.
 
 
- Wilma


Kommentarer
ADARAS.se - Where blog meets magazine!

Vad kul det lät att delta i "sommarboken" :)

2013-07-06 @ 17:41:04
URL: http://adaras.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

poetrydream.blogg.se

En blogg fylld av poesi, böcker och noveller.

RSS 2.0